لیزر در درمان بیماری های مختلف از جمله دندان پزشکی کاربرد دارد . در لیزر تراپی از لیزر برای درمان بیماری ها استفاده می شود . در این مقاله قصد داریم کاربرد های لیزر تراپی دندان را برای شما شرح دهیم .اگر به دنبال بهترین مرکز لیزر تراپی در اصفهان هستید با ما همراه باشید .

کاربرد لیزر تراپی دندان

از کاربرد های لیزر در دندان پزشکی به طور خلاصه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

تشخیص پوسیدگی و جرم :

یکی از روش های نوین برای تشخیص شدت پوسیدگی استفاده از لیزر است . در این روش نور لیزر به بافت بیولوژیک تابانده می شود  و هر گونه فعالیت متابولیک باکتریایی تشخیص داده می شود . لیزر بازتاب تشخیص خود را به صورت اثر فلورسانس بر می گرداند . دستگاه شدت نور برگشتی را به یک مقیاس عددی تبدیل می کند و شدت پوسیدگی را به پزشک معالج نشان می دهد .  بزرگترین مزیتی که این روش دارد این است که تمام پوسیدگی ها تشخیص داده می شود و امکان مخفی ماندن هیچ گونه پوسیدگی از دید پزشک وجود ندارد  . در کنار مزیتی که این روش دارد ممکن است در ناحیه شیار های سالم نیز به اشتباه پوسیدگی تشخیص داده شود .

کاربرد لیزر در دندان پزشکی

 

درمان حساسیت دندانی :

افراد زیادی از حساس بودن دندان های خود رنج می برند  . در اغلب موارد بعد از جرم گیری یا انجام لمینت دندان ها حساس تر می شوند . برای حل این مشکل روش های متفاوتی از جمله استفاده از خمیردندان‌های حاوی مواد ضدحساسیت،ژل های فلوراید ولیزر وجود دارد . البته در برخی موارد مشاهده شده است که بیمار بعد از انجام لیزر نیز  درد حساسیت دندانی  دارد  اما در اکثر مواقع این روش پاسخ گو است .

سفید کردن دندان ها :

رایج ترین کاربرد لیزر در دندان پزشکی سفید کردن دندان ها (بلیچینگ کردن دندان) است . از لیزر برای فعال کردن ژل بلیچینگ استفاده می شود و هیچ لیزری به طور مستقیم خاصیت سفید کردن دندان ندارد . با لیزر می توان سرعت فعال شدن ژل و  بلیچینگ دندان ها را افزایش داد.

برداشت پوسیدگی و تهیه حفره:

از کاربرد های دیگر لیزر می توان به برداشت پوسیدگی و تراش حفره اشاره کرد .در روش سنتی برای برداشت پوسیدگی از مته های چرخشی استفاده می شد که صدا و لرزش زیادی دارند و معمولا با درد و ناراحتی بیمار همراه هستند . امروزه از لیزر به عنوان جایگزین مته مکانیکی برای برداشت پوسیدگی می توان استفاده کرد . زمان تراشیدن دندان با دستگاه های لیزر قطعا طولانی تر و پر هزینه تر است . امیدواریم در آینده دستگاه های لیزر قوی تری وارد بازار شوند .

جراحی بافت نرم:

هنگامی که لیزر ها به بافت نرم نفوذ پیدا کنند ضمن برش دادن بافت نرم باعث انسداد عروق خونی و مهارگیرنده‌های درد در محل برش می‌شوند به همین دلیل استفاده از لیزر تا حد زیادی درد جراحی را کاهش می دهد علاوه بر آن لیزر باعث می شود زخم ها سریع تر بهبود یابند و بعد از عمل التهاب و تورم کمتری داشته باشند .

درمان ریشه:

با استفاده از لیزر می توان عصب کشی کرد و ریشه دندان را ترمیم کرد هم چنین با استفاده از لیزر می توان کانال اصلی یا کانال های فرعی دندان را استریل  و ضد عفونی کرد . در بسیاری از موارد باکتری ها به عمق عاج دندان نفوذ می کنند وبا هیچ ماده شستشو دهنده ای نمی توان به آن ها دست یافت و از بینشان برد در این  جور مواقع می توان از لیزر استفاده کرد بنابراین باید توجه داشت که کل فرایند عصب کشی با لیزر انجام نمی شود  و از لیزر برای ضد عفونی کردن بهتر کانال های دندان می توان استفاده کرد .

 

عصب کشی دندان با لیزر

جراحی لثه با لیزر :

در جراحی لثه ( فلپ ونتال) لثه کنار زده می شود و با استفاده از دستگاه های اولتراسونیک و قلم های دستی جرم گیری انجام می شود .در این جراحی از لیزر برای ضد عفونی کردن می توان استفاده کرد . از کاربرد های دیگر لیزر علاوه بر ضدعفونی می توان به تحریک بازسازی لثه و کاهش التهاب بعد از جراحی اشاره کرد . یکی دیگر از کاربرد های لیزر در جراحی های لثه عمل زیبایی است که به آن لیفت لثه با لیزر می گویند .

سینوزیت :

علت سینوزیت در برخی موارد دندانی است.در مواردی نیز عوامل ویروسی یا باکتریائی در آن دخیل هستند.علت هرچه باشد کاربرد لیزر کم توان می تواند تأثیر خوبی در کاهش علائم وبهبود سریع تر این عارضه داشته باشد.در صورتی که عامل اصلی درد والتهاب نیاز به درمان های تکمیلی بیشتری دارد از آن ها نیز به موقع استفاده کرد.به عنوان مثال در صورتی که عامل سینوزیت می باشد ممکن است درمان آنتی بیوتیکی نیز لازم باشد.

ایمپلنت دندان :

حتما شما هم تا کنون تبلیغات ایمپلنت دندان با استفاده از لیزر را شنیده اید اما لازم است بدانید امروزه تراش استخوان تنها توسط لیزر اربیوم انجام می شود و با استفاده از این لیزر نمی توان دقیق استخوان را تراشید بهتر است صبر کنید تا در آینده با پیشرفت دستگاه های لیزر این قابلیت به لیزر های دندان پزشکی اضافه شود . در بحث ایمپلنت از لیزر می توان برای ضد عفونی کردن محل کاشت ایمپلنت ، تحریک سلول های استخوان ساز و  کاهش التهاب جراحی  استفاده کرد .

 

لیزر تراپی دندان

 

انواع لیزر در دندانپزشکی

  • لیزرهای کم توان ( با توان کمتر از 0.5 وات) :این نوع لیزر بیشتر جهت فعالسازی فرایند های ترمیم سلولی و یا درمان ضد التهابی استفاده می شود .لیزر های کم توان مانند لیزرهایی هستند که در فیزیوتراپی ها استفاده می شوند .
  • لیزرهای پرتوان( با توانهای بالاتر از 0.5 وات): این لیزرها برای انواع جراحی و کارهای درمانی کاربرد دارند .

مزایای لیزر تراپی دندان

اصولا درمان با لیزر ، عوارضش کمتر از درمانهای سنتی دندانپزشکی است. معمولا خونریزی کمتر یا بدون خونریزی است. به همین علت روی زخم شما پانسمانی گذاشته نمی شود. زخم شما بخیه نمیشود. و درد بسیار کمتری را تجربه میکنید و از طرفی بهبود زخم در بسیاری موارد سریعتر اتفاق می افتد. اما به هرحال یک جراحی انجام گرفته و نباید انتطاری فراتر از واقع داشته باشیم. درد کم و یا احساس زخم ویا ظاهر نافرم زخم بعد از جراحی اجتناب ناپذیر است. لیزر باعث می شود دقت و کنترل پزشک بالاتر رود.

 

لیزر تراپی دندان اصفهان

 

معایب لیزر تراپی دندان

عوارض بینایی

هنگام استفاده از لیزر در دندان پزشکی باید حتما چشم های بیمار را با عینک محافظ پوشاند . استفاده از لیزر ریسک هایی به همراه دارد و ممکن است موجب جدی به چشم شود بنابراین برای استفاده از این روش حتما به دندان پزشکی مراجعه کنید که دوره های مخصوص لیزرتراپی را گذرانده باشد .

بالا بودن تعرفه لیزر تراپی دندان

یکی دیگر از معایب کاربرد لیزر، گران بودن آن است. برای بهره جستن از مزایای لیزر باید چند برابر خدمات معمول دندان‌پزشکی هزینه کنید اما اگر جزو کسانی هستید که به دلیل ترس از دندان‌پزشکی و ابزار معمول آن، جرات قدم گذاشتن در مطب‌های دندان‌پزشکی را ندارید، می‌توانید با بهره‌جستن از لیزر، تجربه‌ای متفاوت از دندان‌پزشکی داشته باشید. برای هزینه لیزر تراپی دندان نمی توان مقدار ثابتی مشخص کرد و شرایط و نیاز بیمار بستگی دارد . برای اطلاع یافتن از هزینه دقیق لیزرتراپی دندان خود می توانید با دندان پزشک خود م کنید .

لیزر تراپی دندان

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : لیزر ,دندان ,استفاده ,توان ,کاربرد ,تراپی ,لیزر تراپی ,تراپی دندان ,دندان پزشکی ,برداشت پوسیدگی ,کردن دندان ,لیزر تراپی دندان ,برای برداشت پوسیدگی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Kara ازبه... Bombmusic Sa-Sa Michael وبلاگ رسمی کلیپ مستر سئو اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی نوشتن وب وان-طراحی سایت