یکی از تأثیر گذار ترین راه ها  برای پیشگیری از  پوسیدگی دندان فیشورسیلانت دندان است  . در بین برخی دندان ها از جمله دندان های آسیا شیارهایی وجود دارد که با ظریف ترین مسواک ها نیز تمیز نخواهند شد . تجمع مواد غذایی و میکروب در این قسمت ها موجب پوسیدگی دندان خواهد شد .

اولین دندان های دائمی از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا این دندان ها جانشین دندان شیری نمی شوند و برای رویش این دندان ها لازم نیست  دندان شیری بیفتد.  این دندان در مجاورت دندان های شیری قرار می گیرد به همین علت در اکثر مواقع والدین توجهی به آن ندارند  .

بی توجهی به اولین دندان دائمی باعث می شود به طور سریع دچار پوسیدگی شده و برای کودک درد و ناراحتی ایجاد کند که متاسفانه در برخی موارد بعنوان یک دندان شیری کشیده می شود و با کشیدن آن کودک دندان دائمی خود را تا پایان عمر از دست می دهد و رویش دیگر دندان های دائمی با مشکل روبرو می شود.

فیشور سیلانت دندان

فیشور سیلانت چیست ؟

فیشور سیلانت از دو کلمه فیشور (شیار) و سیلانت (پوشاندن) تشکیل شده است و معنای آن پوشاندن شیار های دندان می باشد .یکی ازکار هایی که برای جلوگیری از پوسیدگی میتوانید انجام دهید این است که این شیارها را با موادی به  نام فیشورسیلنت مسدود کنید . هنگامی که شیارهای دندان صاف شود مواد غذایی در بین آن ها کمتر مانده و احتمال پوسیدگی کمتر می شود .

بر روی سطح جونده دندان های آسیایی شیارهای ریز و درشت متعددی وجود دارند که با استفاده ازاین شیار ها می توان عمل جویدن و آسیاب کردن غذا را بهتر انجام داد . در بعضی مواقع این شیار ها عمیق هستند و نمی توان با مسواک آن ها را به خوبی تمیز کرد . هنگامی که مواد غذایی در اعماق شیار باقی بمانند توسط میکروب های دندان تجزیه می شوند . در اثر تجریه اسید تولید می شود که این اسید سبب صدمه دیدن ساختار دندان می شود . به مرور زمان و با تولید اسید های بیشتر دندان دچار پوسیدگی می شود .

بهترین زمان قرار دادن سیلنت ها بر روی دندان بعد از رویش دندان های دائمی کودکان و قبل از پوسیدگی آن  است .  اولین دندان دائمی آسیای کودکان در سن 6 سالگی شروع به رویش می کند و چون در انتهای دندان قرار دارد اغلب والدین از وجود آن بی اطلاع هستند .

فیشور سیلنت را در مواردی می توان انجام داد که دندان دارای شرایط زیر باشد :

  • فاقد لقی باشد
  • فاقد پوسیدگی باشد
  • حداکثر 4 سال از زمان رویش دندان گذشته باشد

مراحل فیشور سیلانت دندان

در اولین مرحله انجام فیشور سیلانت دندان سطح دندان با استفاده از ابزارهای مخصوص تمیز می شود . سپس دندان شسته شده خشک می شود . پس از انجام این کار از یک محلول اسیدی روی حفره ها و شیارهای سطح رویی دندان برای چند ثانیه استفاده می شود این کار باعث می شود نواحی میکروسکوپی کوچک بر روی دندان تشکیل شود ک به راحتی می توان روکش را بر روی آن قرار داد و شیار های دندان را به آن چسباند . پس از خشک شدن مجدد دندان ها ماده شیار بند دندان بر روی دندان قرار می گیرد و سفت می شود . برای سفت کردن فیشور سیلانت دندان می توان از پرتو های مخصوص استفاده کرد در بعضی مواقع هم از شیار گیر دندان دو بخشی استفاده می شود و دیگر نیاز نیست از پرتوهای مخصوص استفاده کنید . وقتی که شیار بند دندان سفت شود به یک روکش صیقلی پلاستیکی تبدیل می شود و به کمک آن می توان غذا ها رابه صورت عادب جوبد .

مراحل انجام فیشور سیلنت دندان

فیشور سیلانت دندان کودکان

علاوه بر دندان های دائمی فیشور سیلنت برای دندان ها شیری نیز کاربرد دارد . همانند دندان های دائمی اگر فرورفتگی سطح جونده دندان عمیق باشد  ممکن است پزشک انجام این کار را ضروری بداند . تنها مشکلی که ممکن است پیش بیاید عدم همکاری کودک است .عده ای ممکن است به درستی تفاوت ترمیم دندان و فیشور سیلانت دندان را ندانند . فیشور سیلانت برای دندان هایی انجام می شود که فاقد پوسیدگی هستند امابه دلیل داشتن شیار های عمیق مستعد پوسیدگی می باشند . در این روش نیازی به بی حسی نیست زیرا ساختار دندان تراش داده می شود  در صورتی که در روش ترمیم دندان دندان های پوسیده تراش داده می شوند .  هزینه فیشور سیلانت دندان نسبت به ترمیم دندان کودکان  کمتراست و تا 80 درصد می تواند از پوسیدگی دندان کودکان جلوگیری کند .

مزایای فیشور سیلانت دندان

  • تمیزکردن فیشورهای عمیق را آسان تر می کند
  • تا حد زیادی از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند
  • مراحل اولیه پوسیدگی دندان را مع می کند
  • از دندان های دائمی تازه درآمده کودکان محافظت می کند
  • با استفاده از این روش کودک دیگر نیازی به پر کردن دندان ندارد

عوارض فیشورسیلانت دندان

  • در اغلب موارد سیلانت ها در می آیند یا فرسوده می شوند زیرا در حین قرار دادن سیلنت ها دندان باید خشک  و بدون بزاق باشد و این کار در کودکان با توجه به بزاق زیادی  که دارند مشکل است .
  • 50 درصد از سیلانت ها 5 سال دوام می آورند .
  • اگر سیلانت به خوبی روی دندان را پوشش ندهد و یا بخشی از آن جدا شود دندان دچار پوسیدگی می شود و قسمت زیادی از آن باید پر شود .

فیشورسیلانت دندان درد ندارد و برای انجام مراحل آن نیازی به بی حسی موضعی و یا تراشیدن دندان نیست . به طور میانگین هر 6 ماه یکبار باید توسط متخصص دندانپزشک کودکان  معاینه شود تا در صورت افتادن جایگزین شود .

فیشور سیلانت دندان کودکان

در اکثر مواقع فیشور سیلانت دندان برای مدت طولانی دوام دارند اما در بعضی مواقع ممکن است خرد یا فرسوده شود بنابراین برای اطمینان خاطر حتما به صورت مکرر به دندان پزشک مراجعه کنید تا آن ها را معاینه کند .افراد زیادی تصور می کنند بعد از انجام فیشور سیلانت دندان دیگر نیازی به زدن مسواک و رعایت نکات بهداشتی ندارند در صورتی که این تصور غلط است و این روش درمانی نمی تواند جایگزین بهداشت و دندان شود.

فیشور سیلانت دندان خوشبختانه به مراقبت های بعدی نیاز نداردو مدت زمان آن بسیار کوتاه در حدود یک دقیقه است . پس از اینکه سیلانت ها سخت شوند همه چیز به حالت عادی بر می گردد و بدون هیچ مشکلی مانند گذشته می توانید غذا بخورید و نوشیدنی بنوشید .

فیشور سیلانت دندان


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : دندان ,سیلانت ,فیشور ,پوسیدگی ,شیار ,دائمی ,فیشور سیلانت ,سیلانت دندان ,پوسیدگی دندان ,فیشورسیلانت دندان ,دچار پوسیدگی ,فیشور سیلانت دندان ,انجام فیشور سیلانت ,اولین دندان دائمی ,دندان فیشورسیلانت دندان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سالم زیبا دانلود آهنگ تبلیغات اینترنتی از انچه ناراضیم شبیه‌سازی شبکه‌های بی سیم و کامپیوتری کتاب تفسیر موضوعی قرآن مکارم شیرازی دانلود کتاب خارجی، خرید کتاب خارجی آموزش بافت مو ○○○☺وبلاگ یک بچه ی خوب ☺○○○